4/11/11

Νέα από τα μέτωπα του αγώνα

Ενημέρωση 1η
Μετά την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτώβρη έξω από το ψητοπωλείο "Σάββας" στην οδό Τσαλδάρη ενάντια στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενης στις 14 Σεπτέμβρη (η οποία συμμετέχει στη Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι), η επιχείρηση επικοινώνησε μαζί της ώστε να υπάρξει συμβιβασμός σχετικά με τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που της χρωστούσε για την αποφυγή της τριμερούς συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας και της καταγγελίας στο ΙΚΑ σχετικά με τα ένσημα που δεν είχαν κολληθεί. Ζήτημα βέβαια συμβιβασμού δεν υπήρχε από την πρώτη στιγμή και οι τηλεφωνικές αυτές «επαφές» κατέληξαν στην υποχώρηση της εργοδοσίας και στην καταβολή στο ακέραιο όλων των χρημάτων και ενσήμων που διεκδικούσε η εργαζόμενη.
Η αλληλεγγύη και η συλλογική αντίσταση είναι η δύναμή μας. Κανένας μόνος, καμία μόνη ποτέ και πουθενά.

Ενημέρωση 2η
Στο απεργιακό διήμερο 19 & 20 Οκτώβρη η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι κατέβηκε συλλογικά στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπως είχε συζητηθεί και ανακοινωθεί.
Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη συγκροτήσαμε μπλοκ με την συμμετοχή τουλάχιστον 50 ανθρώπων από το Κερατσίνι και πορευτήκαμε με συνθήματα και παλμό μέχρι το Σύνταγμα μαζί με τις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιάς που συναντηθήκαμε στη συμβολή της Στουρνάρη με την Πατησίων.
Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη συγκεντρωθήκαμε στα Προπύλαια, ήμασταν οι μισοί σε σχέση με την προηγούμενη μέρα (όπως και όλα τα υπόλοιπα μπλοκ) και πορευτήκαμε και πάλι μαζί με άλλες συνελεύσεις γειτονιών προς το Σύνταγμα, αυτή την φορά επιλέγοντας λόγω του μικρότερου αριθμού μας να μην ανοίξουμε πανό.
Συνεχίζουμε στους δρόμους του αγώνα. Να μην ζήσουμε σα δούλοι.
Ενημέρωση 3η
Στην τελευταία Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, την Δευτέρα 31/10, συζητήσαμε τη «στέγαση» της συνέλευσης του χειμερινούς μήνες που έρχονται και το ζήτημα του χαρατσιού για τα ακίνητα που έχει αρχίσει να έρχεται στα περισσότερα σπίτια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της εβδομαδιαίας μας συνέλευσης έχουν γίνει όλες οι σχετικές (γραφειοκρατικές) ενέργειες για το κλείσιμο του αμφιθεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 70, στην Αμφιάλη, κάθε Δευτέρα από τις 19:00 μέχρι τις 22:00. Συνεπώς από την ερχόμενη Δευτέρα 7/11 οι συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται εκεί.
Σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα, προχωρήσαμε στην ανάληψη πρωτοβουλίας για κοινή συνάντηση των  συνελεύσεων γειτονιάς από τις περιοχές του Πειραιά (Κορυδαλλός, Νίκαια, Κερατσίνι, Πειραιάς), με σκοπό την διεξαγωγή διασυλλογικής παρέμβασης στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια που ευθύνεται για τις διακοπές των συνδέσεων ρεύματος στις περιοχές μας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 6:00μμ, σε αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πειραιά, από την είσοδο επί της οδού Θηβών (λίγο πιο πάνω από το village park, απέναντι από το Τζάμπο).
Όσον αφορά τις τοπικές παρεμβάσεις λόγου και δράσης στο Κερατσίνι, η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στην επόμενη συνέλευση μας, την Δευτέρα 7/11, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».
Συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού για τα ακίνητα. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Επανασύνδεση των κομμένων συνδέσεων.