16/6/13

Για την τρίτη προβολή της συνέλευσης της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τη Δευτέρα 10/6 στην πλατεία Λαού

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη προβολή στην πλατεία Λαού από τη συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η θεματική αφορούσε στη φασιστική απειλή και η ταινία που προβλήθηκε ήταν «ο δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν, μια πολιτική σάτιρα του μεσοπολέμου που καταδεικνύει τα εξουσιοφρενή, ρατσιστικά, πολεμοχαρή, ανορθολογικά και αγελαία χαρακτηριστικά του ναζισμού και του ίδιου του Χίτλερ. Στην πλατεία αναρτήθηκαν και πάλι πανό σχετιζόμενα με τη θεματική της βραδιάς.


Την προβολή παρακολούθησαν και πάλι δεκάδες άνθρωποι, δίνοντας για άλλη μια φορά ζωή στην πλατεία που περιτριγυρίζεται από καφετέριες και τραπεζοκαθίσματα, καθιερώνοντας μια σταθερή συμμετοχή σε ένα πειραματικό θερινό σινεμά με ταινίες κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, σε μια περιοχή που δυο δεκαετίες πίσω υπήρχαν πολλοί θερινοί κινηματογράφοι, οι οποίοι αποτελούσαν χώρους ψυχαγωγίας και κοινωνικής συνεύρεσης.


Την Δευτέρα 17/6, στις 8.00μμ, θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία συνάντηση της συνέλευσης στην πλατεία Λαού. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με συλλογική κουζίνα την Κυριακή 23/6, στις 8.00μμ, στο παρκάκι μπροστά από το 22ο (πέτρινο) δημοτικό σχολείο, Εμμ. Μπενάκη & Αμισσού, στην Αμφιάλη. Και θα ολοκληρωθούν με την προβολή του ντοκιμαντέρ «πουλιά στον βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου, σχετικά με τις γυναίκες στην αντίσταση, την Δευτέρα 24/6, στις 9.30μμ, στην πλατεία Λαού. Οι δύο αυτές τελευταίες εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 2 χρόνια ύπαρξης και δράσης της συνέλευσης. Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα και στις αυτοοργανωμένες διαδικασίες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμή μας.