2/12/11

Ανταπόκριση από την Ελληνική Χαλυβουργία, 32η μέρα απεργίας

Σήμερα Πέμπτη 1η Δεκέμβρη, μέρα γενικής απεργίας, αγωνιστές και αγωνίστριες από τη Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι βρεθήκαμε από νωρίς το πρωί στο πλάι των απεργών χαλυβουργών του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, που βρίσκονται στην 32η μέρα απεργίας, απαιτώντας την απόσυρση των εκδικητικών απολύσεων 34 συναδέλφων τους και των εργοδοτικών απαιτήσεων του βιομήχανου Μάνεση για «εκ περιτροπής» 5ωρη εργασία με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.


Φτάσαμε στο εργοστάσιο στις 8.30πμ και παραμείναμε μέχρι τις 11.30πμ, συζητώντας με πολλούς απεργούς εργάτες για την πολυήμερη απεργία τους, την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωση, την αλληλεγγύη που τους τονώνει και τους κρατάει δυνατούς. Τους ενημερώσαμε, επίσης, για τη μοτοπορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/12 σε πολλές γειτονιές της Αθήνας με σύγκλιση όλων στο Αιγάλεω και κατάληξη στο εργοστάσιο. Ήταν ιδιαίτερα θετικοί για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τοποθέτησαν μία αφίσα-κάλεσμα στη πύλη, μας ζήτησαν επιπλέον καλέσματα για να ενημερώσουν τόσο τους υπόλοιπους συναδέλφους τους όσο και οικείους τους (η αφίσα έχει τυπωθεί και σε μικρό μέγεθος που μοιράζεται χέρι-χέρι), ανακοίνωσαν την παρουσία μας και τη μοτοπορεία από τη μικροφωνική εγκατάσταση και ένας από τους απεργούς που μένει στο Πέραμα μας είπε ότι το Σάββατο θα έρθει στην πλατεία Λαού να πορευτούμε μαζί μέχρι το εργοστάσιο. Μας σημείωσαν επίσης ότι δεν έχει γίνει κατάληψη του εργοστασίου (όπως αναφέρει η αφίσα μας) αλλά μπλοκάρισμα της πύλης και περιφρούρηση της απεργίας τους.
Το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, ο Αϊ Δημήτρης και η Αγιά Σοφιά έχουν γεμίσει με περισσότερες από 1000 αφίσες που καλούν στη μοτοπορεία ενώ εκατοντάδες καλέσματα έχουν μοιραστεί χέρι-χέρι στους κατοίκους των περιοχών. Τα λέμε το Σάββατο στον δρόμο, για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα στις 11πμ στην πλατεία Λαού. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμή μας.