19/12/11

Αποφάσεις συνέλευσης Δευτέρας 12/12, θέματα συνέλευσης Δευτέρας 19/12

Την περασμένη Δευτέρα (12/12) στη συνέλευση μας παραβρέθηκαν 2 απεργοί εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας που για μιάμιση ώρα μας έκαναν πλήρη ενημέρωση για τα δεδομένα του αγώνα τους: για την πολυήμερη απεργία τους και την επιλογή τους να συνεχίσουν μέχρι τέλους, για την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που συναντούν καθημερινά, για την ανυποχώρητη και αλαζονική στάση του βιομήχανου Μάνεση (που είναι και πρόεδρος των μεταλλοβιομηχάνων), για τον ρόλο του «υπουργείου εργοδοσίας» (όπως πολύ εύστοχα αποκαλούν το υπουργείο απασχόλησης) που τους προτείνει να αποδεχτούν τις εργοδοτικές προτάσεις, για τις άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες τους να βάλουν στη δίνη του αγώνα και τους εργάτες από τα εργοστάσια του Βόλου.
Στη συνέχεια συζητήσαμε και αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας ως συνέλευση στην πορεία του Σαββάτου 17/12 στο Πέραμα ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία, που καλέστηκε από την Συνέλευση Περάματος για την αλληλεγγύη και την δράση - DeStato, μετά την φασιστικού χαρακτήρα επίθεση που δέχτηκε με την ολοκλήρωση της η αντικατασταλτική διαδήλωση στο Πέραμα το προηγούμενο Σάββατο 12/12.


Αυτή τη Δευτέρα 19/12, θα συζητήσουμε τη διοργάνωση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (εργοδοτικές ανακοινώσεις για εκ περιτροπής εργασία) καθώς επίσης και την έκδοση νέου υλικού και την πραγματοποίηση επόμενων παρεμβάσεων σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί όπως όλες τις τελευταίες εβδομάδες στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη.