23/10/13

Για το αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" στις 19/10, στη Βλαχέρνα


Με πολύ κέφι και καλή διάθεση, βασισμένο στο πνεύμα του παιχνιδιού και της συντροφικότητας και όχι του ανταγωνισμού και της επικράτησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το αντιφασιστικό τουρνουά “3 on 3”, το πρωί του Σαββάτου 19/10, στο γήπεδο μπάσκετ της Βλαχέρνας στην Αμφιάλη, που διοργάνωσε η αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση Κερατσινίου.
(η διοργάνωση και οι συμμετοχές)

Στο τουρνουά συμμετείχαν 16 ομάδες, οι 13 από την περιοχή, μία από τον Κορυδαλλό, μία από το Ίλιον και μια από τα Εξάρχεια και διήρκησε συνολικά 4 ώρες.

(προθέρμανση των παικτών και της γραμματείας)

Το έπαθλο (ένα angry bird, καραμέλες και πεντακοσάευρα σε χαρτοπετσέτες) έμεινε τελικά στο Κερατσίνι, αφού ασχέτως των παραπλανητικών δηλώσεων περί παιχνιδιού και συντροφικότητας ήταν καταφανώς στημμένο. Ξεκινώντας από τις συμμετοχές (με 13 στις 16 ομάδες από την περιοχή), περνώντας στις κληρώσεις (γίνονταν διαρκώς υπόγεια και φανερά «μαγειρέματα») και φτάνοντας μέχρι το εχθρικό κλίμα και τα υβριστικά συνθήματα στον τελικό κατά του άλλου διεκδικητή που ήταν η ομάδα των Εξαρχείων.

(το έπαθλο και η "ευγενής" κερκίδα)

Τελικά, το αθλητικό πνεύμα της άμιλλας και του ευγενούς συναγωνισμού επικράτησαν (???) και ο αντιφασισμός -μαχητικός και αθλητικός- ενδυναμώθηκαν (!!!).

(απόπειρες χρηματισμού της γραμματείας και παικτών)

Η επόμενη αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση προσδορίστηκε για το Σάββατο 2/11, στις 6.00μμ, στην πλατεία Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), στην Αμφιάλη, για τη συνέχιση των αντιφασιστικών δράσεων στην περιοχή.