2/5/12

Για την πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 28/4



Περισσότεροι από 1200 άνθρωποι (για ορισμένους 1500) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 23 συνελεύσεων γειτονιάς το Σάββατο 28/4, στο Μοναστηράκι, για πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του δεύτερου μνημονίου.


Η διαδήλωση πορεύτηκε από την οδό Αθηνάς στην Ομόνοια, ανέβηκε την Σταδίου, έφτασε στο Σύνταγμα, πέρασε μπροστά από το κοινοβούλιο, κατηφόρισε την Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.
Η συνέλευση Κερατσινίου συμμετείχαμε στη διοργάνωση της πορείας και κατεβάσαμε δικό μας πλαϊνό πανό, όπως και οι περισσότερες συνελεύσεις.


Επειδή, ωστόσο, σε κάποιες στιγμές η εικόνα που απέπνεε η διαδήλωση δεν παρέπεμπε σε πορεία συνελεύσεων γειτονιάς, της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών τους, στη συζήτηση απολογισμού που κάναμε ως Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, όλοι και όλες σημειώσαμε με έμφαση και συμφωνήσαμε ότι οι συνελεύσεις κατοίκων δεν αποτελούν το κοινωνικό μέτωπο κανενός πολιτικού χώρου και συνιστούν διακριτό πεδίο συλλογικοποίησης και αγώνα, όπως οι αντίστοιχες προσπάθειες σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους, όπως οι πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις.
Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη. Η αντίσταση δεν ποινικοποιείται, οι αγώνες δεν φυλακίζονται.

το κείμενο της συνέλευσής μας που μοιράστηκε σε 500 αντίτυπα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης

Από την επόμενη Δευτέρα 7/5, στις 7.00μμ, η συνέλευση επιστρέφει στον "φυσικό" της χώρο, εκεί που γεννήθηκε, στην πλατεία Λαού.