30/9/11

Απολογισμός των 2 ημερών προβολών της συνέλευσης

αλλά και της παρέμβασης στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ


Δευτέρα 26.09, πλατεία Λαού
έγινε προβολή του ντοκυμαντέρ "το πείραμα της Αργεντινής" του Εξάντα. Την προβολή παρακολουθήσαμε 70 άνθρωποι αλλά λόγω της μεγάλης διάρκειας του βίντεο και της ψύχρας δεν έγινε συζήτηση και το ραντεβού για τα δεδομένα της κρίσης, τα νέα χαράτσια και την ανάληψη περαιτέρω δράσεων ανανεώθηκε για τη συνέλευση της Δευτέρας 3/10.
 
Τρίτη 27.09, ΔΕΗ
η συνέλευση πραγματοποίησε παρέμβαση στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ επί της Σαλαμίνος ενάντια στις κομμένες συνδέσεις σε σπίτια που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και για το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που αναμένεται στους λογαριασμούς του Οκτώβρη. Έτσι, περισσότεροι από 30 άνθρωποι βρεθήκαμε από τις 7.30 μέχρι τις 10.00 το πρωί έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, αναρτώντας πανό και μοιράζοντας το σχετικό κείμενο της συνέλευσης, τόσο μέσα στη ΔΕΗ (σε κατοίκους και εργαζόμενους) όσο και στους διερχόμενους.


Πέμπτη 29.09, πλατεία Λαού
βρεθήκαμε περισσότερα από 40 άτομα για την προβολή του βίντεο "το σχολείο στα χρόνια του ΔΝΤ". Στη συνέχεια έγιναν εισηγήσεις από 2 δασκάλους, μία βρεφονηπιοκόμο και έναν φοιτητή σχετικά με την αποδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τις αντιστάσεις που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα στους δρόμους και εντός των εκπαιδευτικών χώρων.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια, την ΔΕΥΤΕΡΑ 03.10 και ώρα 19:00, όπου θα συζητηθούν συλλογικοί τρόποι άρνησης πληρωμής του νέου χαρατσιού για τα ακίνητα, επόμενες τοπικές παρεμβάσεις λόγου και δράσης και οι απεργίες της 5ης και 19ης Οκτώβρη.