29/1/19

Ενημέρωση απο την εκδήλωση/συζήτηση-προβολή ενημερωτικού βίντεο ενάντια στο Master Plan, στις 13/1, στο Κερατσίνι


 Την Κυριακή 13/1 πραγματοποιήθηκε στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι εκδήλωση απο τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενάντια στο Master Plan κράτους και πολυεθνικών, τα καζάνια, τα 
διυλιστήρια, τη μόλυνση, την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Στην εκδήλωση βρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και σύντροφοι/συντρόφισσες από τις γύρω γειτόνιες του Πειραιά όπως και της Αθήνας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβόλη ενημερωτικού βίντεο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με το συνολικό σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης και επενδύσεων για το παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα που υποβαθμίζει και περιφράζει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας, προς όφελος του κεφαλαίου και του κράτους. Στη συζήτηση που ακολούθησε θίχτηκαν ζητήματα σε σχέση με την ενιαιότητα του σχεδίου του Master Plan, το πρόταγμα της δημιουργίας ενιαίου άλσους στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων, τις διαφορές των "αντιαναπτυξιακών" αγώνων και αντιστάσεων στη πόλη και στην ύπαιθρο αλλά και τον ρόλο της κυβερνητικής, περιφερειακής, τοπικής εξουσίας.








Παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης-προπαγάνδισης της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στις 5/1 στον κεντρικό άξονα του Κερατσινίου με συμμετοχή συντρόφων/συντροφισσών από τη Νίκαια και στις 12/1 στην Δραπετσώνα με αφισοκολλήσεις, μοιράσματα του κειμένου της συνέλευσης και αναρτήσεις πανό σε κέντρικα σημεία των περιοχών και στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.



ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΟ MASTER PLAN ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
στο παραλιακό µέτωπο από το λιµάνι του Πειραιά µέχρι το Πέραµα

ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ, ΤΑ ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ,

ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ∆ΕΝ ∆ΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

ΕΝΙΑΙΟ ΑΛΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας