10/10/13

Αντιφασιστική πορεία και επόμενες δράσεις στο Κερατσίνι


Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Νίκης, θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων και θα καταλήξει στην πλ. Λαού στα Ταμπούρια (1600 μέτρα απόσταση από το σημείο εκκίνησης). Καλό θα ήταν, λοιπόν, όσοι κατέβουν με δικά τους μεταφορικά μέσα να μην τα αφήσουν στο σημείο συγκέντρωσης γιατί θα έχουν να επιστρέψουν σε ανηφορικό δρόμο περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο. Το καλύτερο είναι τα οχήματα να αφεθούν είτε στο σημείο κατάληξης, στην πλατεία Λαού, είτε σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο, πχ γύρω από τον άξονα της Σαλαμίνος (προέκταση της Π. Ράλλη).
Για όσους πρόκειται να έρθουν με συγκοινωνίες, τα λεωφορεία που βολεύουν είναι το Γ18 (Ομόνοια-Πέραμα) από Μενάνδρου στην Αθήνα και το 824 (Πειραιάς-Αγ.Αντώνης) από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά. Το πρώτο κάνει στάση στη Γρ. Λαμπράκη ακριβώς πάνω από την πλατεία Νίκης και το δεύτερο κάνει στάση επί της Π. Τσαλδάρη ακριβώς μπροστά από την Πλ. Νίκης. Για την επιστροφή, όσοι/ες θέλουν να πάνε στον ΗΣΑΠ Πειραιά μπορούν να πάρουν το 843 (Πειραιάς-Πέραμα) που κάνει στάση απέναντι από την πλατεία Λαού (σημείο κατάληξης της πορείας). Ενώ όσοι θελήσουν να κινηθούν προς Αθήνα με λεωφορείο, μπορούν να πάρουν το Β18 (Ομόνοια-Πέραμα που διασχίζει την Πέτρου Ράλλη αντί την Γρ. Λαμπράκη) από την οδό Σαλαμίνος, προέκταση της Π. Ράλλη (500 μέτρα από το σημείο κατάληξης).
Η συγκέντρωση καλείται στις 6.00μμ (με μικροφωνική, ανάγνωση κειμένων κλπ) και θα ξεκινήσει στις 7.00μμ (και όχι αργότερα) για να συναντήσουμε κόσμο της περιοχής στο δρόμο.


Επόμενες δράσεις που έχουν αποφασιστεί από την αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση Κερατσινίου: 
- Αντιφασιστικά γκράφιτι, την Κυριακή 13/10, στις 12 το μεσημέρι, στους τοίχους του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Αγ. Παντελεήμονα, στα Ταμπούρια. Ο τοίχος που θα βαφτεί είναι τουλάχιστον 50 μέτρα, συνεπώς υπάρχει πολύς χώρος για όσες και όσους επιθυμούν να αποτυπώσουν τις αντιφασιστικές τους ιδέες με τη ζωγραφική σε τοίχο. 
- Αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ “3 on 3”, το Σάββατο 19/10, στις 12 το μεσημέρι, στο γηπεδάκι της Βλαχέρνας, στην Αμφιάλη (Πλ. Βλαχέρνας & Τοσίτσα, 100μ από τη συμβολή Π. Τσαλδάρη & Σαλαμίνος ). Δηλώσεις συμμετοχής είτε στη συνέλευση του Σαββάτου 12/10 είτε επιτόπου πριν την έναρξη του τουρνουά μεταξύ 11.00 και 11.30, κληρώσεις 11.45, έναρξη 12.00. Το τουρνουά θα στηθεί επιτόπου με βάση τις συμμετοχές, με προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικούς κλπ, βασισμένο στο πνεύμα του παιχνιδιού και της συντροφικότητας και όχι του ανταγωνισμού και της επικράτησης. 
Επόμενη συνέλευση το Σάββατο 12/10, στις 6.00μμ, στην Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), στην Αμφιάλη, όπως οι προηγούμενες δυο συνελεύσεις.