31/5/13

Για την πρώτη προβολή του κύκλου παρεμβάσεων της Συνέλευσης Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Τη Δευτέρα 27/5 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τέσσερις προβολές που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Λαού από τη Συνέλευση Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η θεματική αφορούσε στην κρατική καταστολή και η ταινία "Brazil" προσέγγιζε το ζήτημα μιας κοινωνίας ολοκληρωτικού ελέγχου και την αντίσταση σε αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα.


Δεκάδες άνθρωποι, όμορφο κλίμα, ενδιαφέρουσα ταινία, κύκλοι συζητήσεων και γνωριμίας στη δροσιά της πλατείας. Ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες είναι σημαντικό και ζωογόνο να ζωντανεύουν οι πλατείες από κοινωνικές δραστηριότητες και διασταυρώσεις ενάντια στην αποστείρωση και την εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, πάντα με τη συνεπικουρία της αστυνομικής επιτήρησης.


Ο κύκλος προβολών της συνέλευσης συνεχίζεται με τη θεματική "ο καπιταλισμός λεηλατεί", τη Δευτέρα 3/6, στις 9.00μμ, στην πλατεία Λαού, με προβολή της ταινίας "Δευτέρες με λιακάδα" (η καθημερινότητα μιας συντροφιάς απολυμένων εργατών μετά το κλείσιμο των ναυπηγείων που εργάζονταν). Η συγκεκριμένη προβολή ήταν να πραγματοποιηθεί πρώτη, στις 13/5, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 3/6.