20/3/12

Συνέλευση-Συζήτηση την Πέμπτη 22/3, 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη"



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές καταψηφίσαμε στον δρόμο το μνημόνιο Νο.2, τα νέα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα ισοπέδωσης και λεηλασίας μας. Αμαλίας, Φιλελλήνων, Πλατεία Συντάγματος, Μητροπόλεως, Ερμού, Μοναστηράκι, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Ακαδημίας, ήταν για ώρες γεμάτες με κόσμο που διατράνωνε την οργή του και αψηφούσε τις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής να τον στείλουν σπίτι του.

Το αστυνομικό σχέδιο καταστολής προέβλεπε εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από νωρίς και αυτό που επακολούθησε ήταν ένας αδιανόητος πολύωρος χημικός πόλεμος με διαρκείς εφορμήσεις των διμοιριών των ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ κατά των συγκεντρωμένων. Ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο συγκρούσεων με χιλιάδες διαδηλωτές να αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι ενεργά την θέση τους στον δρόμο ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι τους στήριζαν υλικά και ηθικά και τους παρότρυναν στη δύσκολη μάχη που έδιναν.

Τα ΜΜΕ, σε ρόλο προπαγανδιστικού μηχανισμού του καθεστώτος, αυτό που «είδαν» ήταν κάποιες λίγες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, μέσα στους οποίους «κατόρθωσαν να παρεισφρήσουν» κάποιοι εκατοντάδες «ταραξίες», «βάνδαλοι» και «πλιατσικολόγοι», οι οποίοι προκάλεσαν «καταστροφές καταστημάτων» και «εμπρησμούς ιστορικών κτιρίων», όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη και οι κινηματογράφοι Άστυ και Απόλλων, που ποτέ δεν κάηκαν.

Πριν τη συγκέντρωση εκατοντάδες διαδηλωτές που πήγαιναν προς το Σύνταγμα  προσήχθησαν προληπτικά ενώ κάποιοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι (γνωστοί εδώ και χρόνια στις αρχές) απήχθηκαν έξω από τα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων σε διάφορα άσχετα μεταξύ τους σημεία συνελήφθησαν 79 άτομα στα οποία αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος (με μοναδικό «στοιχείο» τις κατασκευασμένες αστυνομικές καταθέσεις) ενώ σε 4 κατηγορούμενους αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και προφυλακίστηκαν. Μοναδικό κριτήριο, το γεγονός ότι είχαν προσαχθεί ξανά στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις. Κατηγορίες και προφυλακίσεις δηλαδή με ξεκάθαρα φρονηματικό κριτήριο.

Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι μετά από τοπικές παρεμβάσεις τις προηγούμενες μέρες, στις 12 Φλεβάρη συμπορευτήκαμε στον δρόμο με πολλές άλλες συνελεύσεις κατοίκων από άλλες περιοχές και από κοινού υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας και τη συγκέντρωση απέναντι στον αστυνομικό στρατό κατοχής της εγχώριας και υπερεθνικής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Το ερώτημα προφανώς είναι: από εδώ και πέρα πώς συνεχίζουμε;


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Πέμπτη 22 Μάρτη, 6.30μμ
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη

- Τα εξεγερσιακά γεγονότα της 12ης Φλεβάρη.
- Η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της ημέρας.
- Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν.
- Τα επόμενα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο.
- Πώς συνεχίζουμε σε τοπικό επίπεδο
τις κινήσεις αντίστασης και αλληλοβοήθειας.

Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι
συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 7.00μμ,
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»
(Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη)
suneleushkeratsiniou.blogspot.com