13/7/11

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ενάντια στα μνημόνια κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας
ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και υποταγής



Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, εκτροχιασμός της ανεργίας, διαρκή νέα υπέρογκα χαράτσια μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων, συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στις εφημερίες, τις εξετάσεις και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όλα τα παραπάνω είναι συμπύκνωση της πολιτικής των κυρίαρχων η οποία πρέπει εδώ και τώρα να ανατραπεί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κρίση τους. Είναι, λοιπόν, επιτακτικό να δυναμώσουμε τα μέτωπα αμφισβήτησης και ρήξης με τις πολιτικές λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου τον οποίο εμείς παράγουμε και με αυτούς που τις εκφράζουν: ΔΝΤ, ΕΕ, κόμματα εξουσίας, αντιπολιτευτικά δεκανίκια, ΜΜΕ, εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο. Όπως στο απεργιακό διήμερο 28 & 29 Ιούνη ενάντια στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν για ώρες στο δρόμο, αντιστάθηκαν στην κρατική καταστολή και υπερασπίστηκαν την πλατεία Συντάγματος, παρά τον αδιανόητο χημικό πόλεμο, τις δολοφονικές επιθέσεις και τις διαρκείς ρίψεις δακρυγόνων, πετρών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις κατασταλτικές δυνάμεις ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ, τους εκατοντάδες τραυματισμούς και τις δεκάδες συλλήψεις.

Παράλληλα, είναι επιτακτικό όσο ποτέ να δημιουργήσουμε δίκτυα αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης μέσα στις γειτονιές. Να αρχίσουμε να επαναδημιουργούμε τον διαλυμένο κοινωνικό ιστό σε νέες βάσεις. Με νέες αξίες και αντιλήψεις. Όχι στη βάση του ατομικισμού, της καταναλωτικής αποβλάκωσης, της τηλεοπτικής αποχαύνωσης, της αντίληψης «ο καθένας για την πάρτη του». Αλλά στη βάση της συλλογικότητας, της αδιαμεσολάβητης ανθρώπινης επικοινωνίας, της συνεισφοράς, του μοιράσματος, της αλληλοβοήθειας, της χαριστικότητας, της κοινότητας ανθρώπων, αγαθών και αξιών. Με οριζόντιες διαδικασίες ισότιμης συμμετοχής, χωρίς ιεραρχίες, κηδεμονίες, ηγέτες και «φωτισμένες πρωτοπορίες».

Δε θέλουμε να συναινέσουμε στην αφαίμαξη και στη λεηλασία μας. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συναποφασίσουμε, να συμπράξουμε, να αγωνιστούμε, να δημιουργήσουμε πράγματα και καταστάσεις μαζί, να δοκιμάσουμε και να εκτεθούμε από κοινού.

Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι είναι ένας τέτοιος ανοιχτός κοινωνικός-συλλογικός τόπος που προσφέρει τη δυνατότητα συνάντησης, ζύμωσης και σύμπραξης για όλους και όλες εμάς τους «από κάτω»: εργαζόμενους, άνεργους, υποαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μετανάστες.

Να θέσουμε συλλογικά αναχώματα στην επίθεση που δεχόμαστε συγκροτώντας ομάδες αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά. Για την επανασύνδεση κομμένων συνδέσεων ρεύματος σε σπίτια και την αποτροπή εξώσεων από τις τράπεζες. Για την κατοχύρωση της ελεύθερης πρόσβασης και εξέτασης ανέργων-ανασφάλιστων (χωρίς θεωρημένο βιβλιάριο) στα καταστήματα του ΙΚΑ και της ελεύθερης πρόσβασης χωρίς εισιτήριο-αντίτιμο στις εφημερίες, τις εξετάσεις και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Για την επαναφορά της μεταβίβασης μη ληγμένων εισιτηρίων από τον έναν επιβάτη στον άλλο μέχρι την ελεύθερη μετακίνηση όλων με τις συγκοινωνίες χωρίς εισιτήριο και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Και ταυτόχρονα να επιχειρήσουμε το βήμα εμπρός. Να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για ανθρώπινη δημιουργία (ομαδική ή ατομική) έξω από τα κυρίαρχα κανάλια του θεάματος, του life style, της κατασκευής «ειδώλων», των εμπορευματικών σχέσεων, της χρηματικής συναλλαγής. Να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για συνολική αμφισβήτηση της εξουσιαστικής-εκμεταλλευτικής οργάνωσης της κοινωνίας και της καθημερινής μας ζωής. Να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για τη δημιουργία νέου τύπου σχέσεων, που να βασίζονται στην ανιδιοτέλεια, την αμοιβαιότητα, την ισότητα, την ελευθερία.

«Ρομπέν των δασών», «εργολάβοι» και «ειδικοί» στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων δεν υπάρχουν. Οι προκλήσεις της εποχής μας είναι μπροστά μας. Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
 κάθε Δευτέρα 8:00μμ στην Πλ. Λαού (Ταμπούρια)