6/7/12

1 χρόνος Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι

- Κυριακή 8/7, 7.00μμ, συλλογική κουζίνα στην πλατεία στη συμβολή της Αυξεντίου Παλληκαρίδη με την Μαρίας Κιουρή και την Αδριανουπόλεως (100μ πριν τον ΟΑΕΔ).
- Δευτέρα 9/7, 8.00μμ, στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια), διαδραστικό θεατρικό δρώμενο "Λυσιστράτη" από παιδιά προσχολικής ηλικίας.


ΧΑΡΤΗΣ

η πλατεία που θα γίνει η συλλογική κουζίνα ( η οποία δεν έχει όνομα)


Και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση αφίσας, πανό που χρησιμοποιήσε η συνέλευση στις παρεμβάσεις της και μπροσούρα με το υλικό των δράσεων από τον Ιούνιο 2011 μέχρι τον Ιούλιο 2012.

για την αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια στις 5/7

από το μπλοκ της συνέλευσης της πλατείας στο κερατσίνι στη διαδήλωση
Νίκαια, απόγευμα Πέμπτης 5 Ιούλη, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, πορευτήκαμε για μιάμιση ώρα ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και απειλές, ενάντια στο φασισμό και τις νεοναζιστικές συμμορίες, χωρίς διαχωρισμούς σε έλληνες και ξένους, ντόπιους και μετανάστες. Στις γειτονιές της προσφυγιάς και των αγώνων, της φτώχειας και της αξιοπρέπειας, η αντίσταση, η αλληλεγγύη και το πιο γλυκό «μπαστάρδεμα» συνεχίζονται.

3/7/12

Αντιφασιστική πορεία Πέμπτη 5/7, 7.00μμ. πλ. Αγ. Νικολάου, Νίκαια


Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, στη συνάντηση της Δευτέρας 2/7 αποφάσισε τη συμμετοχή της με μπλοκ στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης 5 Ιούλη, 7.00μμ, στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια.
Το τελευταίο διάστημα στη Νίκαια, όπως και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εντάθηκαν, με αρκετούς -κυρίως πακιστανούς- μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Αναμφισβήτητα, το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής βίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου 23/6 μάλιστα μια δράκα νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής πέρασε με μηχανές (συνοδευόμενη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ) από την πλατεία Αγ. Νικολάου και απείλησε τους πακιστανούς μετανάστες που διατηρούν κάποια μικρομάγαζα να τα κλείσουν και να φύγουν από τη χώρα γιατί αλλιώς θα τους σπάσουν τόσο τα καταστήματα όσο και τα κεφάλια.
Στη Νίκαια του μπλόκου της Κοκκινιάς, της προσφυγιάς, της αντίστασης και της αλληλεγγύης, δεν έχουν καμία θέση οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι τραμπουκισμοί, οι επιθέσεις και οι απειλές τους. Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κρατική καταστολή, τον φασισμό και τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Το πανό της συνέλευσης Κερατσινίου θα είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε στην πορεία ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό που διοργανώσαμε στο Κερατσίνι την Παρασκευή 1/6: «ο φασισμός στην αρχή έρχεται για τους “άλλους”, μετά για όλους».

Συγκέντρωση-πορεία Πέμπτη 5/7, 7.00μμ, πλατεία Αγ. Νικολάου
(από Αθήνα, τρόλεϊ γραμμή 21, στάση: τέρμα)