27/3/12

Τοπική παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης ΜαρτίουΤην Κυριακή 25 Μάρτη, η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι πραγματοποίησε παρέμβαση στην τοπική παρέλαση ενάντια στα μνημόνια, τον καπιταλισμό, την απάτη της εθνικής συναίνεσης και ενότητας, τους επισήμους και κάθε φορέα εξουσίας που ευθύνεται για την λεηλασία μας. Κατά την διάρκεια της παρέλασης ανοίξαμε πανό στη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλεως (απ’ όπου έρχονταν οι μαθητές) με την Λεωφ. Δημοκρατίας και με την ολοκλήρωση των σχολείων πορευτήκαμε ως διαδήλωση με συνθήματα. Μπροστά από εμάς πορεύτηκε ο τοπικός σύλλογος δασκάλων "Νίκος Πλουμπίδης" και κάποιοι καθηγητές, επίσης με πανό και συνθήματα. Στο πέρασμά μας πολύς ήταν ο κόσμος που επιδοκίμαζε ενώ ορισμένοι μπήκαν κι οι ίδιοι σε αυτή την αυτοσχέδια πορεία.


Τα συνθήματα που φωνάζονταν ήταν:

ΠΟΡΕΙΕΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το τελευταίο σύνθημα φωνάχτηκε επίμονα την ώρα που περνούσαμε μπροστά από τους «επισήμους», οι μισοί εκ των οποίων κοιτούσαν προς τον ουρανό και σφύριζαν αδιάφορα. Μας αρκεί όμως που μας καταχειροκρότησε ο δήμαρχος, θέλοντας να το παίξει «εγώ είμαι με τον λαό και τους κοινωνικούς αγώνες», ο οποίος προς αποφυγή γιαουρτιών, γιουχαϊσμάτων κλπ είχε φροντίσει να μην υπάρχει εξέδρα για τους «επίσημους» και να μην παραβρεθούν βουλευτές.

Η επόμενη δράση της συνέλευσης έχει οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο 31/3, με ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη σε διάφορα σημεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Η επόμενη συνέλευση είναι την Δευτέρα 2 Απρίλη, στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ


Εσπευσμένα καλούνται σε δίκη  τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα επειδή διαμαρτύρονταν κατά την επίσκεψη του προέδρου της ''δημοκρατίας'' Κάρολου Παπούλια στη γιορτή των ''Θεοφανίων''. 

Η δίκη θα γίνει στη Χαλκίδα στις 30 Μαρτίου 2012. 

Θα είμαστε όλοι εκεί! Καμία δίωξη στους συλληφθέντες!

Είμαστε όλοι συνένοχοι, είμαστε όλοι κατηγορούμενοι! 

Ο παραλογισμός της εξουσίας αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι άρχοντές μας αμήχανοι απέναντι στις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ξεγυμνώνονται αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους δεν διστάζουν να καταργήσουν με κυνισμό κάθε επίφαση δημοκρατίας και ελευθερίας, να αποδείξουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι παρά κούφιες λέξεις που μεταμφιέζουν ένα ολιγαρχικό και απάνθρωπο καθεστώς.
Στην πόλη της Χαλκίδας, στην τελετή του αγιασμού (;) των μολυσμένων μας υδάτων, η παρουσία του προέδρου της ''δημοκρατίας'' Κάρολου Παπούλια και του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία από τη μεγάλη πλειοψηφία του παρευρισκόμενου κόσμου. Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν οι θεματοφύλακες του σάπιου και αδίστακτου πολιτικού μας συστήματος και έφυγαν άρον άρον. Άμυνά τους, όπως πάντα, η δράση της αστυνομίας η οποία στοχοποίησε 5 άτομα που διαμαρτύρονταν και τα προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα (μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο) με την κατηγορία της ''προσβολής του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας''. Γελοιότητες. Δεν ήμασταν μόνο πέντε αυτοί που διαμαρτύρονταν και αποδοκίμαζαν αλλά σχεδόν όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος. Απομονώθηκαν πέντε άτομα για να παραδειγματιστεί το διαμαρτυρόμενο πλήθος, να ενοχοποιηθεί κάθε επιθυμία αντίστασης, κριτικής και αμφισβήτησης. Στην ουσία, προσπαθούν να φιμώσουν το λόγο για να ανακόψουν τις απελευθερωτικές πράξεις που μπορεί να εμπνεύσει.
Το ζητούμενο είναι να αθωωθεί, με τρόπο θεαματικό και με μέτρα απροκάλυπτα αυταρχικά και ολοκληρωτικά, μια πολιτική που γεννάει το έγκλημα, που προκρίνει το κέρδος, που πολλαπλασιάζει τα γκέτο πλουσίων και φτωχών, που συντηρεί μια εκπαίδευση στρατοπέδου συγκεντρώσεως, που επιταχύνει την υλική και πνευματική ένδεια, που υποδαυλίζει τον κυνισμό και τον ωχαδερφισμό της απελπισίας.
Το να αναθεματίζεις όμως αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή, ενώ συνδέεται με το δικαίωμα στην οργή, δεν αρκεί. Είναι το πρώτο βήμα, από μόνο του όμως δεν οδηγεί πουθενά. Η καλύτερη κριτική απέναντι στις αθλιότητες των πολιτικών και οικονομικών ολιγαρχιών που μας εξουσιάζουν είναι να δημιουργείς την κατάσταση που αποτελεί το αντίδοτό τους. Πρέπει συλλογικά να αναζητήσουμε τους τρόπους για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού. Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παράγει τους αχρείους που το διευθύνουν. Αν δεν διεκδικήσουμε ενεργά και δημιουργικά το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας, θα συνεχίσουν να την ποδοπατούν οι γνωστοί άγνωστοι πολιτικοί μας άρχοντες. ''Λαέ, πεινάς, γιατί τους προσκυνάς'' ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην προχθεσινή διαμαρτυρία. Στο φόβο και τον τρόμο που προσπαθούν να σπείρουν δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, αλλά να αντιτάξουμε συλλογικά τις φωνές μας, με στόχο να θεσμίσουμε αυτόνομα τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, χωρίς δήθεν αντιπροσώπους, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των διαφορετικοτήτων, της αλληλεγγύης. Είναι εφικτό, αρκεί να το θελήσουμε και να προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε.
Καμία δίωξη στους συλληφθέντες
Η αμφισβήτηση είναι πηγή της ελευθερίας
Να οικοδομήσουμε τις δημιουργικές μας αντιστάσεις ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν

Ως Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της Χαλκίδας και συνυπογράφουμε το παραπάνω κείμενο, το οποίο έχουν ήδη συνυπογράψει οι ακόλουθες συνελεύσεις:

Συνέλευση ελευθεριακών Χαλκίδας
Αλληλέγγυες/οι από τη Χαλκίδα
Κίνηση για την επανοικειοποίηση της υγείας
Συλλογικότητα Μαύρο Πιπέρι
Ανταρσία στον Εύριπο
Πρωτοβουλία για συνελεύσεις μάχης στην εκπαίδευση
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Νίκαιας
Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά (πλ. Κοραή)
Λαϊκή συνέλευση Χαϊδαρίου
ΛαϊκήΣυνέλευση Γλυκών Νερών
Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων
Ελευθεριακή συλλογικότητα ''ΕΡΕΑ'' (Κόρινθος)
Α.Π.Κ (αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία Κορίνθου)
Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου