5/3/12

Αποφάσεις της συνέλευσης της Δευτέρας 5/3

- Προτάθηκε η συγκρότηση πρωτοβουλίας ανέργων και αναλήφθηκε από άνεργους που συμμετέχουν στη συνέλευση να έρθει την επόμενη βδομάδα πιο συγκεκριμένη πρόταση θέσεων-προταγμάτων και τρόπων απεύθυνσης, καλέσματος και δράσης για τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής μας.
- Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση τοπικής εκδήλωσης για τον κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη, την καταστολή, τις δεκάδες συλλήψεις και τις 4 προφυλακίσεις, για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, για τα επόμενα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο και για το πώς συνεχίζουμε τις κινήσεις αντίστασης και τα δίκτυα αλληλεγγύης-αλληλοβοήθειας στις γειτονιές μας (η αφίσα, το κείμενο και τα πρακτικά ζητήματα θα κλείσουν στην επόμενη συνέλευση).
- Αποφασίστηκε η συμμετοχή της συνέλευσης με μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία που καλείται το Σάββατο 10/3, στις 12.00μμ, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, μετά την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών νεοναζί το Σάββατο 3/3 στον πεζόδρομο της Σωτήρος κατά μελών της αριστερής οργάνωσης ΣΕΚ και του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσύα στο Λιμάνι». Το πανό θα λέει: «ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ».
- Συζητήθηκε χωρίς να καταληχθεί ο νέος προσανατολισμός λόγου και παρεμβάσεων γύρω από το χαράτσι για τα ακίνητα που πλέον θα μεταβιβαστεί στην εφορία και για τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ για τους οποίους θα εκδοθεί προφανώς εντολή διακοπής μέσα στο επόμενο διάστημα.
- Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση με τους άστεγους στον Πειραιά και τις αντιστάσεις που έχουν ορθωθεί από τους ίδιους και αλληλέγγυους ενάντια στην «έξωσή» τους που επιχειρεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Πειραιά από τον αχρησιμοποίητο χώρο που τους είχε «παραχωρήσει» λίγες βδομάδες νωρίτερα.
- Μεταφέρθηκε για την επόμενη συνέλευση η συζήτηση για την έκδοση έντυπου υλικού σχετικά με τα μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό» που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια παντού στις γειτονιές μας.

Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12/3, 7.00μμ και πάλι στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη (μέχρι να ανοίξει ο καιρός και να βγούμε ξανά στις πλατείες).

Τα θέματα της σημερινής συνέλευσης Δευτέρα 5/3

Πολλά και διάφορα τα θέματα της σημερινής συνέλευσης αλλά θα προσπαθήσουμε να τα συζητήσουμε όλα:

-   Πρόταση έκδοσης έντυπου υλικού σχετικά με τα μαυραγορίτικα μαγαζιά «αγοράζω χρυσό» που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια παντού στις γειτονιές μας.
-   Πρόταση για πραγματοποίηση εκδήλωσης σχετικά με τον κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη, τους συλληφθέντες και τους προφυλακισμένους της συγκεκριμένης μέρας και για το πώς συνεχίσουμε τις τοπικές κινήσεις μας αντίστασης και αλληλοβοήθειας.
-   Πως συνεχίζουμε σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το χαράτσι θα περάσει στην εφορία, διακοπές λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού δεν θα γίνονται, όμως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι λογαριασμοί (όπως λένε οι ίδιοι) για τους οποίους θα βγουν εντολές διακοπής αν δεν πληρωθούν.
-   Τι συμβαίνει με το ζήτημα των αστέγων στον Πειραιά και με την προσπάθεια του δημάρχου να τους βγάλει από ένα κτίριο της Πρόνοιας που τους είχε «παραχωρήσει».
-   Και άλλα θέματα που σχετίζονται με την συμμετοχή μας ή όχι ως συνέλευση σε ευρύτερες κινητοποιήσεις που καλούνται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε Δευτέρα (μέχρι να περάσει ο χειμώνας) στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, στην Αμφιάλη.